Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Hódítanak a lakásirodák

A Magyarországon is ismert közösségi irodák után Amerikából újabb közösségi munkahely kezdeményezés indult útjára, a lakásirodáké. Utóbbinál a vendéglátók saját otthonukban rendeznek be irodát, ahol a munka mellett ismerkedhetnek is.

2015. július 29. - Közös Ló Blog

A már Magyarországon is sokak által ismert közösségi irodák után Amerikából újabb közösségi munkahely kezdeményezés indult útjára, a lakásirodáké. A Collective Self elnevezésű szolgáltatás keretében a vendéglátók saját otthonukban rendeznek be közösségi irodát, ahol munka közben a résztvevők segíthetnek egymásnak és ismerkedhetnek. Egy ilyen otthoni iroda vezetéséhez ad könyvében tuti tippeket Lori Kane, a kezdeményezés alapítója.

Magyarországon is több olyan szolgáltatás él már, amelyek keretében a hagyományosnál jóval olcsóbban bérelhetünk rövidebb-hosszabb időre irodát. Ilyen szolgáltatást nyújt a Loffice, a Kaptár vagy a Colabs is. Amerikában azonban már egy ennél jóval közösségibb megoldás is életre kelt, amelyet Lori Kane indított el, és 2012 óta egyre népszerűbbé válik a tengerentúlon.

A Collective Self keretében ingyenesen csatlakozhatunk a valamely helybeli által a saját otthonában berendezett kis irodához. A közösségi munkahelyen mindenki a maga dolgát végzi, de közben igény szerint ötletekkel vagy mással segítik egymás munkáját és új ismeretségeket kötnek. Persze hogy igazán jó, inspiráló és egyben barátságos környezetet építhessünk ki és közben magunk is a lehető legtöbbet profitáljunk a dologból, ahhoz pár alapvetést el kell fogadnunk. Ezekhez ad segítséget a Lori Kane könyvében olvasható 10 praktikus tanács.

  1. Mondj Igent a közösségre: Ahányszor csak hezitálunk, hogy tudunk-e segíteni a közösségünknek valamivel, akkor egyszerűen csak vágjunk bele, mert a jó válasz nem lehet más, csak „Igen”.
  2. Figyelj a sztorikra: A mai rohanó világban számtalan inger ér bennünket, amire azonban igazán figyelni érdemes az a körülöttünk mozgó emberek történetei és tapasztalatai.
  3. A kapcsolatépítés a legjobb hirdetés: A mindenféle marketing eszközök ellenére a leghitelesebb hírforrást a másik szava jelenti, így a hasonló kezdeményezéseket is legjobban a résztvevőkön keresztül népszerűsíthetjük.
  4. Képzeld magad annak, ami lenni szeretnél: Kane szerint minden szerepünkben úgy kell elképzelnünk magunkat, mint afféle gurut, így annál professzionálisabban fogjuk végezni feladatainkat.
  5. Ne töltsd be a teret: Nem szükséges vendéglátóként mindenütt ott lennünk, mert az emberek sokkal jobban tudják kezelni a különféle problémákat, mint hinnénk, így jobban koncentrálhatunk a fontos dolgokra.
  6. Tanulj a többiektől: Érdemes mindig figyelni a többi vendéglátó tanácsaira és ötleteire, amelyeket online és offline is megismerhetünk.
  7. Bízz a megérzésedben: Az „a-ha” momentumok Kane szerint nem hazudnak, bíznunk kell a megérzésekben.
  8. Tegyél a közösségedért: Ha kiállunk a közösségünkért egy hasonló szolgáltatással, akkor olyan kreatív és értékes embereket ismerhetünk meg, akikkel egyébként sosem találkoznánk.
  9. A kapcsolat az utcán kezdődik: Kane szerint nem csak az otthonunkat, hanem a kezünket kell a többieknek nyújtanunk, így jöhetnek létre az igazán értékes kapcsolatok.
  10. Gondold, hogy ez egy kísérlet: Így nem fogjuk túl komolyan venni magunkat, sokkal nyitottabbak leszünk a különféle ingerekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr647662652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.07.29. 20:54:10

Mivel mindennek van jó, és rossz oldala, a lakásirodánál mi a rossz?

fifibá55 2015.07.29. 21:15:55

@micsoda?: Hogy a többi ott tátja a száját és azt figyeli, amihez semmi köze. És a kuncsaftjaidnak próbáld elmagyarázni, hogy nem tönkrementél és azért közösködsz, hanem mert .. miért is?
süti beállítások módosítása