Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

5 kiváló magyar példa a közösségi finanszírozás világából

2016. november 29. - Közös Ló Blog

funded-with-indiegogo-1416245781-godk-column-width-inline.jpg

A Kickstarter és IndieGoGo vizeiben magyarok is szívesen lubickolnak.

Bár a közösségi finanszírozás lehetősége nem új keletű dolog az üzleti világban, Magyarországon egyelőre még gyerekcipőben jár a különböző kreatív ötletek és világmegváltó termékek megvalósításáért folytatott kalapozás, legalábbis nem dúskálunk olyan projektekben, amelyek ilyen módon szerezték meg az induláshoz szükséges pénzmagot.

Ez persze elsősorban annak köszönhető, hogy a legnépszerűbb közösségi finanszírozási platformon, azaz a Kickstarteren még mindig rendkívül macerás egy magyarországi ötlettel való megjelenés, ugyanakkor azt is elmondhatjuk, hogy az utóbbi években jó néhány rendkívül izgalmas projektet sikerült tető alá hozni hazánk kreatívabb fiainak és lányainak. Ezekből válogattuk ki 5 kedvencünket.

Shoka Bell – A világ egyetlen szexi biciklicsengője   

Habár a bicajokra erőszakolt csengők pokoli zajánál kevés idegesítőbb dolog létezik a világon, ebben a műfajban is akad temérdek lehetőség, amit Falus Dániel nagyszerűen ki is használt Shoko Bell nevű „okoscsengőjével”, ami mindig helyzethez igazodó 8-bites prüntyögéssel, LED-es világítással egy kegyetlenül menő navigációs rendszerrel járul hozzá a bringások optimális lelkiállapotához. Az ötletet a Kickstarter népe is imádta, több mint 200 ezer dollárt kalapoztak rá össze.

Anachrony társasjáték - Időutazás a konyhaasztalon

A felnőtteknek szóló asztali társasjátékok a reneszánszukat élik, ami nem kis mértékben épp annak köszönhető, hogy immár közösségi hátszéllel szállított pénzmaggal is létrejöhetnek nagyszerű játékok. A magyar Mindclash Games már első játékukkal, a Trickerionnal is egy rakás pénzt varázsolt össze, de ezt is sikerült túlszárnyalniuk az idén fellőtt Anachronyval, amely 440 ezer dollárt hozott a konyhára.

Nyugat + Zombik képregény – Babitsék zombivérrel írják a verseket

Válogatásunk első olyan darabja, amely a szegény ember Kickstarterén az IndieGogón szedte össze a megvalósuláshoz szükséges pénzt. A Nyugat + Zombik Csepella Olivér zseniális képregényötlete, amelyben nyugatos írók és költők (tudjátok, Babits, Karinthy és a többiek) szállnak szembe vérszomjas zombihordákkal. Az ötletet természetesen zabálták, simán össze is jött 27 ezer dollár, ami több mint kétszerese lett az eredeti terveknek. Üröm az örömben, hogy bár a projekt már több mint egy éve sikerrel zárult, a támogatóknak még mindig várakozniuk kell, ugyanis a képregény elvileg idén karácsonyra készül csak el. 

Brewie – Sörre mindig szívesen költünk

Szintén indiegogós siker a hazai fejlesztésű Brewie, ami tulajdonképpen egy otthoni használatra szánt sörfőző automata. Az ötlet már önmagában is zseniális, Pál Marcell és csapata azonban további kreatív ötletekkel súlyosbította az amúgy hasznos masinát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Brewie két felvonásban több mint 700 ezer dollárt kalapozott össze, ami a magyar projektek közül abszolút rekordnak számít.

SmartBrick – A LEGO életre kel

A LEGO már önmagában is király dolog, de a Smart Brick segítségével nagyot csavarhatunk a potméteren, hiszen a kicsiny kockával mozgásra is bírhatjuk építményeinket. Az építőkedvű közösség nagyon meleg fogadtatásban részesítette a projektet, aminek több 88 ezer fontot sikerült összelegózni.  A projektet egyébként folytatása is volt, a fejlesztők épp a hetekben lőtték fel az SBrick Plus kampányát, amely összesen 106 ezer dollárt tudott összekalapozni.

Nektek melyik a kedvenc magyar közösségi finanszírozási projektetek?    

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612008394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása