Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Már 50 millióan tejelnek a Spotify-nak

2017. március 03. - Közös Ló Blog

spotify_hero.png

A népszerű streaming szolgáltatás alapjaiban változtatta meg zenehallgatási szokásainkat, sokan ráadásul még fizetni is hajlandók ezért.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Spotify, hiszen immár 50 millió előfizető veszi igénybe prémium szolgáltatásukat.

A szolgáltatás már 60 országban elérhető, katalógusában pedig több mint 30 millió dal közül szemezgethetnek a zenebolondok, az 50 millió előfizető pedig reklámblokkok nélkül, kiváló minőségben is élvezheti őket.

A Spotify egyébként elképesztően gyorsan növekedik, 2016 szeptemberében érték el a 40 millió előfizetőt, de már tavaly márciusban is volt 30 millió felhasználó, akik a fizetéses modellben használták a szolgáltatást. A növekedés tehát egyenletes, és egyelőre semmi okunk feltételezni, hogy a közeljövőben megtorpanjon a Spotify menetelése. Ez mindenképp figyelemre méltó, hiszen egy igen nehéz piacon kell harcolnia a felhasználókért, kihívói között olyan szolgáltatások szerepelnek, mint az Apple Music, amely decemberben lépte át a 20 milliós határt vagy a Jay-Z vezette Tidal, amely tavaly márciusban már 3 millió felhasználót tudhatott maga mögött.

Érdemes megemlíteni a szebb napokat is megélt SoundCloudot is, amely éppen mostanában készül megújítani szolgáltatási modelljét, hogy hatékonyabban tudjon versenyezni a többi piaci szereplővel – a helyzet különösen érdekes, hiszen sokáig az a hír járta, hogy a Spotify felvásárolja őket, ám az elmúlt hetekben mégis visszaléptek az üzlettől.

Persze a Spotify sem ül a babérjain: a The Verge nemrég beszámolt róla, hogy bevezetnek egy teljesen új előfizetői szintet, amely kifejezetten az audiofil zenehallgatókra koncentrál.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr8712309519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weirdo 2017.03.04. 04:40:39

Ez a "tejelnek" meg "hajlandók is fizetni" meglehetősen pejoratív. A blogger tán még mindig lopja a zenét?
süti beállítások módosítása