Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Nagyon úgy fest, hogy az Airbnb nagyobb luxusra vágyik

2017. február 10. - Közös Ló Blog

necker_island.png

A legnépszerűbb online lakásközvetítő szolgáltatásnak most sincs oka semmi panaszra, ám nagyon úgy tűnik, hogy nagyobb luxusra vágyik: Állítólag 200 millió dollárért készülnek megvenni a Luxury Retreats nevű hasonló elven működő felsőkategóriás szolgáltatást.

 Az Airbnb továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a fiatalok körében, hiszen hatékony és kényelmes alternatívát biztosít azok számára, akik inkább nemet mondanak a gagyi hotelekre vagy azokra a szállókra, ahol kedves csótánycsaládokkal kell megosztanunk a párnánkat. A cég azonban nem éri be ennyivel, és szemmel láthatóan feljebb szeretné magát pozícionálni, legalábbis joggal következtethetünk erre annak tudatában, hogy a ’friscói vállalkozás állítólag a Luxury Retreats nevű high-end szolgáltatást készül felvásárolni, amely célközönségét kivéve minden jellegzetességében az Airbnb-re hajaz.

Egyelőre pontos összeget nem tudni, a TechCrunch forrása azonban 200 millió dollárról pusmog, illetve korábban a Bloomberg egy 300 millió dollár alatti összegről írt. A forrás arról is beszélt, hogy az a Airbnb-t azért érdekli nagyon a vállalkozás, mert elképesztően tehetséges csapat működteti, amely ráadásul nagyon jól is ismeri a luxusapartmanok világát. A Luxury Retreats egyébként tényleg nagy játékos a pályán, kínálatában olyan menő helyek is megtalálhatók, mint például Francis Ford Coppola filmrendező olaszországi villája vagy a Richard Branson tulajdonában lévő Necker Island.  

Amennyiben valóban létrejön az üzlet, az Airbnb tovább folytathatja felhasználói bázisának diverzifikálását, ráadásul egy termékkel, amely már hosszú lubickol a közösségi gazdaság tengerében. Úgy látszik 2017 a nagy felvásárlások éve lesz…  

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr8912245544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása