Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Amerikában az UberEATS fogja házhoz vinni a Mekit

2016. december 21. - Közös Ló Blog

ubereats.png

A gyorséttermek olajszagú bohóckirálya 2017 januárjában az Uberrel szövetkezve igyekszik alámerülni az ételkiszállítás művészetében. Első körben csak három amerikai városban kérhetik házhoz a Big Mac-et az emberek, de ha sikeresnek bizonyul a szolgáltatás, hamarosan bővülhet a városok és az országok listája is.

A gyorséttermek viszonylagos népszerűségük ellenére meglehetősen lassúnak bizonyultak a házhozszállítási szolgáltatásokban való elmélyedésben, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy tapasztalható némi fejlődés is ezen a területen. A Starbucks, a nálunk jobbára ismeretlen Chick-fil-A és az itthon szintén csak filmekből ismert Taco Bell is nagy sikereket ért el a különböző mobilos applikációkon történő rendelési rendszerekkel, így számítani lehetett arra is, hogy előbb-utóbb a McDonald's is rárabol erre a piacra.

A McDonald's most látta elérkezettnek az időt, hogy beszálljon a buliba, ráadásul nem is akármilyen partnert választott a Big Mac-ek és egyéb szendvicsek kiszállításához: a mekis kajákat az UberEATS nevű applikáció segítségével rendelhetik majd meg a koleszterinrajongók. Bizony, az Uber nem csak autómegosztással foglalkozik, ráadásul már korábban is együttműködtek a McDonald's-szal, ám az átfogó házhozszállítási rendszerre még várni kellett.  

Hamarosan mozdulni sem kell azért, hogy mekizzünk

A szolgáltatás próbaidőszaka 2017 januárjában veszi kezdetét Orlandóban, Tampában és Miamiban, amely után szépen sorban jönnek a világ további városai is, feltéve ha sikeresnek bizonyul ez a stratégia.

Ennek köszönhetően 2018-ra már világszerte 20-25 ezer étteremből lehet majd mobilon keresztül rendelni. Kérdés persze, hogy mennyire jó az nekünk, ha már a junkfoodot is házhoz szállítják…  

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr3312064973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.12.22. 15:54:05

Egy kicsit félrevezető a szöveg (vagy szövegértési gondjaim vannak :))

A Meki több évtizede szállít házhoz sok országban. Az újdonság inkább az új kiszállítási mód, mobil alkalmazás stb.

ComLo 2016.12.22. 17:24:41

jaja pl indonéziában van Mcdelivery. De egyébként konkrétan ez a szolgáltatás is elérhető már kb 1-1,5 éve: több UBER konkurens is foglalkozik azzal, hogy online felületen megrendeled akármilyen étterem akármilyen kajáját, és a kiosztott motorosfutár becammog az étterembe, megrendeli, kifizeti, majd kihozza neked.
süti beállítások módosítása