Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Zenélj együtt a Google mesterséges intelligenciájával!

2017. február 17. - Közös Ló Blog

ai_duet_hero.png

A Google nemrég fellőtt egy AI Duet névre hallgató kísérleti programot, amely lehetőséget ad arra, hogy billentyűzetünk és egy mesterséges intelligencia segítségével közösen zenéljünk. Koncertmeghívásokra viszont még nem érdemes számítani…

A gépek által előállított művészet már jó ideje foglalkoztatja az alkotókat; láthattunk már mesterséges intelligencia által előállított festményeket, filmeket, de egyes programok már a popzene világába is belekóstoltak – több-kevesebb sikerrel.

ezt a dalt egy mesterséges intelligencia írta

Ezen a zenei úton indult el nemrég a Google AI Duet névre keresztelt kísérleti programja is, amely tulajdonképpen egy webes alapon működő zenei applikáció. Az AI Duet lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy a billentyűzetük segítségével hangokat pötyögjenek, amelyre a program igyekszik zeneileg is értékelhető módon reagálni. Látványra valahogy így néz ki a dolog:

Fontos megjegyezni, hogy a program még nagyon kísérleti, ami reakcióin is látszik: bár igyekszik harmonikusan lekövetni az általunk játszott melódiákat és zongorafutamokat, az esetek többségében mintha „eljátszanánk egymás mellett”, ettől függetlenül technikai szempontból roppant érdekes kezdeményezéssel van dolgunk, hiszen nem előre programozott algoritmusokkal dolgozik az MI, hanem a létező melódiakészletek palettájából válogat, hogy összeállítson egy lehetőleg zenei szempontból is értékelhető reakciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr712268752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása