Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Közösségi "Gyúrjunk, vaze!"

Miközben hazánkban még szinte csak az Airbnb-t és az Ubert ismerik, a nagyvilágban egymást követik az újabb és újabb megosztási modellre épülő szolgáltatások. A ClassPass, a közösségi testedzés mozgalmát vezeti be.

2015. május 19. - Közös Ló Blog

Miközben itthon az olyan mainstream szolgáltatások ismeretével, mint az Airbnb, vagy a Couchsurfing viszonylag műveltnek mondhatja magát valaki a közösségi gazdaság terén, a nagyvilágban egymást követik az újabb és újabb megoldások. Az egyik legújabb ilyen kezdeményezés nem más, mint a ClassPass, a közösségi testedzés mozgalma.

A ClassPass a kondi- és testnevelő termek közösségi hálózata, amely nem csak simán olcsóbb mozgási lehetőséget biztosít a sportolni vágyóknak, de még változatosságot is biztosít számukra. A ClassPass felhasználók havidíjat fizetnek, ami 79 és 99 dollár közti összeget jelent, ennek fejében pedig sorra látogathatják, próbálgathatják az akcióban résztvevő termeket.

A szolgáltatás azon alapszik, hogy a ClassPass kedvezményes áron bérleteket vásárol az egyes konditermektől, táncoktatóktól, jóga és fitness stúdióktól. A felhasználók a havidíjért cserébe akármelyik rendelkezésre álló bérletet használhatják. A mozogni vágyók így nem csak hogy többféle sportot, edzőt és termet próbálhatnak ki, hogy kiválasszák a nekik megfelelőt, de akár nap mint nap más testmozgást végezhetnek. Ez az új közösségi megoldás tehát helyre, edzőre és sportágra való tekintet nélkül határtalan változatosságot garantál. Ha például nincs kedvünk a napi meló után végignyomni egy teljes kondi edzést, akkor simán válthatunk aznap fallabdára, jógára, vagy bármi másra.

A ClassPass ezzel messze túltesz minden olyan szolgáltatáson, amelyek itthon is elérhetőek. Ezek ugyanis csak annyit kínálnak, hogy egy adott sportcentrumban próbálgathatjuk ki a különböző részlegeket, miután befizettük az x alkalomra szóló bérletet. Ehelyett napról-napra váltogathatjuk az úszást, tornát, fallabdát vagy akár a boxot.

A lehetőségek valóban határtalanok, hiszen az akcióban résztvevő három ország 35 városában több mint 4000 tornaterem közül válogathatnak máris a felhasználók. A hálózat dinamikus terjedése nyomán nem meglepő, hogy a ClassPass-t mára 200 millió dollárra értékelik a pénzügyi szakértők.

Mielőtt pedig a szokásos ellenérvet kezdenénk pufogtatni, gondoljunk bele, hogy ez a tornatermeknek is kiváló üzlet, hiszen a ClassPass keretében egy helyen csak havi maximum három órát vehet egy felhasználó. A ClassPass-esek tehát nem kapják meg az adott terem teljes szolgáltatását, így az adott stúdió törzsvendégeinek továbbra is megéri a teljes árú bérletet megvásárolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr597472286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása