Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Nyaralj olcsóbban, használd a másét!

A szállástól a közlekedésen és az étkezésen át a programszervezésig már bármit megoldhatunk megosztásos szolgáltatásokon keresztül, ami nem csak 10-25 százalékkal olcsóbbá, hanem egyben jóval élménydúsabbá is teheti a nyaralást.

2015. június 24. - Közös Ló Blog

Több élménnyel és jelentős spórolással nyaralhatnak idén, akik hajlandók fejest ugrani a megosztáson alapuló gazdaság világába, vagy akár csak egy-egy ilyen szolgáltatást kipróbálni. A szállástól a közlekedésen és az étkezésen át a programszervezésig már bármit megoldhatunk megosztáson keresztül, ami nem csak olcsóbb, rugalmasabb, de élménydúsabb nyaralást is szervezhetünk magunknak.

Már a repülőjegyen is spórolhatunk a különféle közösségi ajánlatok révén. Itt is mindössze egy kis rugalmasságra van szükség, például hogy készek legyünk last minute indulásra, vagy, hogy elfogadjuk a távolságalapú árazási modellt. Utóbbi annyit jelent, hogy adott áron adott távolságba viszik el az utasokat, így nincsenek áringadozások, hanem kötött tarifán utazhatunk ahhoz képest, hogy kinek mennyi fér bele a büdzsébe.

A legkevésbé ismert lehetőséget a programszervezés jelenti valószínűleg. Ennek keretében a helyiek honlapokon, illetve appokban felajánlhatják segítségüket és ötleteiket a turistáknak, hogy ingyen vagy minimális borravalóért cserébe városnéző túrát, sportlehetőségeket vagy bármi szórakozási lehetőséget szerveznek számukra. Ilyen oldal például a Vayable.

A szállásszerzésre már számos megoldás ismert, de kár lenne leragadni az Airbnb-nél, vagy a Couchsurfingnél. Ott van többek között a HomeAway is, amely immár öt kontinens elérhető szálláslehetőségeit kínálja az utazóknak. A HomeAway-jel ráadásul nem csak kis lakásokat vehetünk ki, hanem csúcskategóriás, tóparti házakat is, mindössze 150-200 dolláros éjszakánkénti áron. Használhatjuk továbbá a Flipkey-t is, amely szintén az egyszerű lakásoktól a medencés házakig minden kategóriában kínál jó lehetőségeket.

Az étkezést is megoldhatjuk a hasonló szolgáltatások segítségével. Világszerte terjednek azok az applikációk és honlapok, amelyek révén a helyiek megnyithatják otthonukat a turisták előtt, és vendégül láthatják őket egy ebédre vagy vacsorára. Ilyen oldal a Meal Sharing, a Feastly és az Eatwith.com.

Végül, a fentiekhez hasonlóan a helyi utazásban is sokféle szolgáltatásra támaszkodhatunk. Ezek a megoldások jelentik a szálláslehetőségekkel együtt a legismertebb opciókat, mint például Sidecar, BlaBlaCar vagy a RelayRides, illetve itthon az Oszkár vagy épp a BuBi.

Ezek a közösségi szolgáltatások rendre 10-25 százalékos megtakarítási lehetőséget ajánlanak, ráadásul új embereket ismerhetünk meg és olyan élményekben lehet részünk, amelyeket egyébként magunktól nem tudnánk elérni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr97569274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása