Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Yummber: Magyarországon indul a legújabb közösségi konyha mozgalom

2015. július 02. - Közös Ló Blog

A lakáséttermek után itt az újabb közösségi konyha őrület, ahol a wannabee séfek kis mellékest keresve bizonyíthatják tehetségüket, az éhes kalandorok pedig akkor és ott vethetik bele magukat a házi koszt örömeibe, ahol és amikor kedvük tartja. A Yummber Budapestről indul és a sikeres hazai teszt után a tervek szerint Bostontól Buenos Airesig venné be a világ különböző városait.

Sokan ismerik már itthon a „lakáséttermek” néven működő közösségi konyha szolgáltatást, a napokban azonban egy teljesen új kezdeményezés indul Budapesten, ez a Yummber. A Yummber célja, hogy összehozza a szívesen főzőket és a várost járó éhes kalandorokat, akik a normál és gyorséttermek után valami újra vágynak. A kezdeményezés lényege ezért, hogy a jelentkezők saját otthonukban, a saját konyhájukban elkészített ételekkel látják vendégül a Yummberen keresztül bejelentkező vendégeket.

A módi rém egyszerű. A wannabee séfek – akik szeretnék megmutatni szakácstudományukat – jelentkeznek a Yummbernél, ha pedig kiválasztották őket, már tölthetik is fel a Yummber applikációba, hogy mikor, mennyi és milyen ételt, illetve milyen áron kínálnak a látogatóknak. Az applikációt használó éhes kalandorok az app térképén megkeresik a legközelebbi „otthonéttermeket”, kiválasztják a nekik tetszőt és bejelentkeznek. A vendéglátó, mivel természetesen senkit sem köteles befogadni a lakásába, eldönti, mikor és kit szeretne vendégül látni, rányom a „JÖHET” gombra, a többi pedig már rajta múlik.

sticky-note-681016_1280.jpgAhhoz, hogy valakiből Yummber séf legyen, nem kell mást tennie, mint kitöltenie a kötelező kérdőívet, meghatároznia egy árat, egy menetrendet, feltöltenie pár képet a konyháról és a helyről, illetve beírni, hogy milyen ételekkel várja a vendégeket. Lehet itt szó a paprikás krumplitól a rákos ravioli-ig, tehát a vendégek gyakorlatilag a rendes éttermekben megszokott széles kínálatból válogathatnak.

A dolog szépségét az otthoni vendégszeretet és házias ételek, valamint a modern eszközök összehozása adja, ahogy interaktív app segítségével jönnek össze az evés és a főzés szerelmesei. A metódus előnye ráadásul, hogy így akár reggelire, akár ebédre vagy akár vacsorára is beugorhatunk valakihez, nincs semmi megkötés.

Mindez ráadásul úgy biztosít kiegészítő jövedelmet a konyhatündéreknek, hogy szinte semmivel sem követel tőlük több munkát annál, mint amennyit amúgy is elvégeznek, ahogy magukra, családjukra főznek otthon. A vendéglátás árát egyébként a Yummber automatikusan vonja le a vendég bankkártyájáról, majd azt a hét meghatározott napján továbbítja a vendéglátónak, így semmi visszaélés, fennakadás nem lehet, sőt nem is kell bankjegyekkel bíbelődnünk az esemény közben. A Yummber emellett a személyi adatok védelmére is figyel, hiszen a vendéglátó visszaigazolásáig címe és neve nem látható a jelentkezők számára az appban.

Egyelőre mintegy 40 konyhatündért választottak ki a nagyjából 400 budapesti jelentkezőből, de hogy ez még csak a kezdet, azt az is jelzi, hogy a jelentkezés továbbra is nyitott, sőt, a Yummber hamarosan megjelenne a B-szekció többi városában is: Berlinben, Barcelonában, Birminghamben, Bostonban és Buenos Airesben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr727590348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2015.07.03. 08:58:04

"Mindez ráadásul úgy biztosít kiegészítő jövedelmet a konyhatündéreknek, hogy szinte semmivel sem követel tőlük több munkát annál, mint amennyit amúgy is elvégeznek,"

Azér' nem mindegy, hogy TóthSanyi oda megy este hatra és este 10-kor még a kanapén vakargatja a fenekét, mert nincs kedve hazamenni, Te meg már rég aludnál / TV-znél, / stb. :)

Kalmár Péter 2015.07.03. 15:49:07

@sokasebi: a rendszer még tesztüzemben, egyelőre a konyhák toborzása folyik, kb. még két hét türelem - bár lehet, hogy az iTunesnál még kicsit több lesz :-(

Kalmár Péter 2015.07.03. 15:51:42

@Tomi from Space: ez valóban nem mindegy... de ilyenkor kell azt mondani, hogy "jaj, hová is tettem az altatómat, amit lefekvés lefekvés előtt 10 perccel szoktam bevenn?"...

szakállasbácsi 2015.07.04. 09:59:03

Énazt szoktam: "Feküdjünk, mert mennének". És van egy japán közmondás is: "nincs szebb az álló vendégnél".
süti beállítások módosítása