Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Már 50 millióan tejelnek a Spotify-nak

2017. március 03. - Közös Ló Blog

spotify_hero.png

A népszerű streaming szolgáltatás alapjaiban változtatta meg zenehallgatási szokásainkat, sokan ráadásul még fizetni is hajlandók ezért.

Tovább

Zenélj együtt a Google mesterséges intelligenciájával!

ai_duet_hero.png

A Google nemrég fellőtt egy AI Duet névre hallgató kísérleti programot, amely lehetőséget ad arra, hogy billentyűzetünk és egy mesterséges intelligencia segítségével közösen zenéljünk. Koncertmeghívásokra viszont még nem érdemes számítani…

Tovább

Nagyon úgy fest, hogy az Airbnb nagyobb luxusra vágyik

necker_island.png

A legnépszerűbb online lakásközvetítő szolgáltatásnak most sincs oka semmi panaszra, ám nagyon úgy tűnik, hogy nagyobb luxusra vágyik: Állítólag 200 millió dollárért készülnek megvenni a Luxury Retreats nevű hasonló elven működő felsőkategóriás szolgáltatást.

Tovább

Adoptly – a Kickstarter lelőtte az örökbefogadós applikáció kampányát

adoptly-swipe-interface.jpg

A Tinder-korszak kamugyanús örökbefogadó alkalmazását visszaöklendezte a Kickstarter.

Bármennyire is hitvány ötletnek hangzik, a közelmúltban mégis megtörtént, hogy valaki a legnagyobb közösségi finanszírozási platformon egy olyan applikációra kezdett el kalapozni, amely a Tinder nevű randiapplikáció swipe-olós mechanizmusát használva szeretne segíteni az örökbefogadás előtt álló kispapáknak és kismamáknak. Valahogy így:

Tovább

Fraugster – hatalmas siker az MI-t használó pénzügyi ellenőrző program

fraugster_hero.png

Akár tetszik, akár nem, az elkövetkezendő években a mesterséges intelligencia a pénzügyi világban is egyre komolyabb szerepet fog betöltetni. A gyanús vagy egyenesen hamis tranzakciók lefülelését például bátran rábízhatjuk majd az emberi elemzők munkájára köröket verő algoritmusokra. A nemrégiben 5 milliós befektetést bezsebelő Fraugster is épp ilyesmiben utazik.  

Tovább

Felvásárolták a Trellót

trello_atlassian_acquisition-new.jpeg

Korunk egyik legkirályabb projektmenedzsment szolgáltatása, a Trello 6 évvel ezelőtt kezdte hódító útját a TechCrunch Disrupt Battlefield-en, mára pedig gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a csoportos munkavégzés innovatív szervezésében. A könnyen használható programot a National Geographic, a Google és a brit kormány is előszeretettel használja, az Atlassian pedig elérkezettnek látta az időt,  hogy 425 millió dollárért cserébe felvásárolja a dinamikusan növekvő startupot.

Tovább

Fidget Cube - késik a kényszeres nyomogatóknak szánt stresszkocka

fidget_cube_hero.jpg

Az összegyűjtött 6,5 millió dollárjával a Fidget Cube minden idők tizedik legsikeresebb Kickstarter projektje lett, és ez akkor is elképesztő teljesítmény lenne, ha a terméknek éppenséggel még értelme is volna. A Fidget Cube ugyanis egy olyan kocka, amelynek különböző oldalain gombokat és kapcsolókat nyomogathatunk, pusztán a nyomogatás kedvéért. Bármennyire is furcsa, az internet és a közösségi finanszírozás népe zabálta a terméket, ám sajnos a beígért szállítási határidőt nem tudták teljesíteni a kitalálók, eközben pedig ellepték a piacot a különböző másolatok.  

Tovább

Amerikában az UberEATS fogja házhoz vinni a Mekit

ubereats.png

A gyorséttermek olajszagú bohóckirálya 2017 januárjában az Uberrel szövetkezve igyekszik alámerülni az ételkiszállítás művészetében. Első körben csak három amerikai városban kérhetik házhoz a Big Mac-et az emberek, de ha sikeresnek bizonyul a szolgáltatás, hamarosan bővülhet a városok és az országok listája is.

Tovább
süti beállítások módosítása