Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Az Airbnb megkaparintotta a Tiltet

2017. február 24. - Közös Ló Blog

tilt_hero.jpg

A legnépszerűbb lakáscserélős cég immár egy dinamikusan növekvő közösségi finanszírozási platformmal is gazdagabb lett.

Úgy látszik, az Airbnb nem csak luxusapartmanokról álmodozik, nemrég ugyanis sikeresen nyélbe ütöttek egy újabb felvásárlást – ezúttal a Tilt nevű közösségi finanszírozási platformot építették be saját birodalmukba.

Bár már jó ideje lehetett sejteni az üzletről, csak most vált hivatalossá a felvásárlás, amelynek keretében a Tilt immár az Airbnb zászlaja alatt folytatja tevékenységét, legalábbis egyelőre. Bizonyos vélemények szerint azonban az Airbnbnek elsősorban a tehetséges csapatra fájt a foga, így könnyedén előfordulhat az is, hogy a Tilt szép lassan kihajózik a közösségi finanszírozás tengeréből.

A Tilt egyébként egy igen sikeres közösségi finanszírozási platformként vonult be az IT-történelembe, hiszen sikerült egy egészen dinamikusan működő, peer to peer alapokon nyugvó pénzügyi tranzakciós rendszert kialakítaniuk, később pedig egészen innovatív megoldásokat eszközöltek a csoportos fizetési lehetőségekben. Az innovatív szemlélet azonban önmagában nem volt elég ahhoz, hogy az egyeduralkodónak számító Kickstarter bajszát megcibálja, így jóval kisebb felhasználói bázissal volt kénytelen működni.

Ettől függetlenül az Airbnb döntése teljesen érthető, hiszen a Tilt csapatában olyan emberek dolgoznak, akik saját ötleteikkel és rendszereikkel érdekes utakra terelhetik az új tulajdonost, amely az utóbbi időkben amúgy is egyre hajlamosabb a változásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr212289683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása