Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Felvásárolták a Trellót

2017. január 10. - Közös Ló Blog

trello_atlassian_acquisition-new.jpeg

Korunk egyik legkirályabb projektmenedzsment szolgáltatása, a Trello 6 évvel ezelőtt kezdte hódító útját a TechCrunch Disrupt Battlefield-en, mára pedig gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált a csoportos munkavégzés innovatív szervezésében. A könnyen használható programot a National Geographic, a Google és a brit kormány is előszeretettel használja, az Atlassian pedig elérkezettnek látta az időt,  hogy 425 millió dollárért cserébe felvásárolja a dinamikusan növekvő startupot.

A projektmenedzsment általában nem egyszerű masni, de szerencsére rendelkezésünkre állnak olyan programok is, amelyek használatával sokkal agilisabban lavírozhatunk a feladatok és a részfeladatok tengerében. Ezek közé tartozik a Trello is, amely alapjaiban egy egyszerűen használható és szabadon formálható projektmenedzsment rendszer, amelyben úgynevezett Kanban táblák segítségével követhetjük projektjeink és feladataink haladását. A rendszer felhasználása nagyon széles körű, online szerkesztőségektől kezdve a programfejlesztőkön át egészen a játékfejlesztésig találunk olyan csapatokat, amelyek a Trello segítségével dolgoznak, de a professzionális felhasználók mellett a családok és baráti társaságok is előszeretettel tologatnak kártyákat, hogy megkönnyítsék a közös munkavégzést.

Egyszerű és nagyszerű - így működik a különböző feladatok utaztatása 

A Trello folyamatosan fejlődött, amivel egyre jobb felhasználói élményt is biztosított a csapatok számára. Néhány év leforgása alatt az alig 100 alkalmazottat foglalkoztató startup szolgáltatása több mint 19 millió felhasználót érintett, amivel megkerülhetetlen szereplőjévé vált a piacnak, nem is csoda, hogy a Trello által használt vagy éppen bevezetett funkciók más hasonló szolgáltatásoknál is vissza-vissza köszöntek.

A népszerűségnek és a tekintélyt parancsoló felhasználóbázisnak köszönhetően talán nem túl meglepő, hogy az Atlassian képében megjelent egy nagyobb hal, amely a minap 425 millió dollárt csengetett ki a Trellóért és persze a teljes stábért. A felvásárlást az Atlassian jelentette be, de nem sokkal később a Trello vezére, Michael Pryor is írt egy hosszú blogbejegyzést a változásról, illetve a jövő lehetőségeiről és a szép kilátásokról.

 A helyzet pikantériája, hogy az Atlassian is rendelkezik saját projektmenedzsment-rendszerrel (JIRA termékcsalád), amely ugyan valamivel mélyebb funkcionalitással bír, számos hasonlóság is van a két rendszer között. Érthető tehát az Atlassian lépése, a Trello ráadásul egészen jól illeszkedik a cég portfóliójába, és stratégiai szempontból is nagyon hasonlóak az elképzelések, mind az Atlassian, mind a Trello fő célja, hogy elérje a havi 100 millió aktív felhasználót. Együtt biztosan könnyebb lesz.  

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr4912115143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2017.01.10. 21:41:16

Ez egy startup lehetoseg mostanaban: annyira ralepni egy nagyobb versenytars tyukszemere, beleharapni a felhasznaloi bazisaba, hogy kenytelen legyen felvasarolni. Nyilvan az egesz Trellot dobjak a kukaba es mindenkit atallitanak JIRA-ra,de a Trello alapito eltett vagy 10 misit, ezt pedig sikeres exitnek hivjak.
süti beállítások módosítása