Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Fidget Cube - késik a kényszeres nyomogatóknak szánt stresszkocka

2017. január 04. - Közös Ló Blog

fidget_cube_hero.jpg

Az összegyűjtött 6,5 millió dollárjával a Fidget Cube minden idők tizedik legsikeresebb Kickstarter projektje lett, és ez akkor is elképesztő teljesítmény lenne, ha a terméknek éppenséggel még értelme is volna. A Fidget Cube ugyanis egy olyan kocka, amelynek különböző oldalain gombokat és kapcsolókat nyomogathatunk, pusztán a nyomogatás kedvéért. Bármennyire is furcsa, az internet és a közösségi finanszírozás népe zabálta a terméket, ám sajnos a beígért szállítási határidőt nem tudták teljesíteni a kitalálók, eközben pedig ellepték a piacot a különböző másolatok.  

A közösségi finanszírozás rengeteg érdekes ötletbe tudott életet lehelni az elmúlt néhány évben, ugyanakkor számos olyan projektre is össze tudták kalapozni a megvalósuláshoz szükséges tőkét, amely első látásra nettó hülyeségnek tűnik. Ebbe a kategóriába tartozik a Fidget Cube nevű kocka is, amely a stresszes irodai alkalmazottaknak, feszült diákoknak és a mezei kényszeres nyomogatóknak kívánt modern alternatívát biztosítani, valahogy így:

Bizony, a Fidget Cube-on lévő gombokat, kapcsolókat és egyéb nyalánkságokat csupán nyomogatni kell, és bár láttunk már ennél sokkal innovatívabb ötletet is, mégis elképesztő lelkesedés fogadta a terméket; a majd’ 155 ezer támogató több mint 6,5 millió dollárt kalapozott össze a kockára, amivel minden idők tizedik legsikeresebb Kickstarter projektjévé vált a cucc.

A kampányvideó meggyőzőnek bizonyult

A Kickstarter vizein azonban nem ritkák a késések, és ez alól a Fidget Cube sem volt kivétel, az ötletgazdák nem tudták vállalni az eredetileg 2016 decemberére beígért szállítást. Bár remélhetőleg ezzel nem tették tönkre a kényszeres nyomogatók és gombfetisiszták karácsonyát, üzleti szempontból mégiscsak kellemetlen a helyzet, amit egyesek ügyesen ki is használtak; a Fidget Cube lelkes médiavisszhangja és anyagi sikere után mások is elkezdtek nyomogatós kockákat gyártani. Ezzel az a furcsa helyzet állt elő, hogy a termék másolata gyakorlatilag előbb került forgalomba, mint az eredeti, amelyről másolták.

A készítők egyébként azzal indokolják a késést, hogy a gyártás során felfedeztek egy problémát, amely bár annyira jelentéktelen, hogy sokan észre sem vennék, ők mégis tökéletes termékeket szeretnének tető alá hozni, ezért kénytelenek csúsztatni a szállítást. Akárhogy is nézzük, ez elég cinkes, ugyanis ezt a bizonyos problémát nem konkretizálták, és arról sem esett még szó, hogy a támogatók legkorábban mikor kaparinthatják meg hőn áhított kockájukat.          

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr5012096403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentes nikk 2017.01.05. 12:59:49

El nem tudom képzelni, milyen okai lehetnek annak, hogy egy ötven centes fröccsöntött műanyag szar kínai legyártatása ennyit késsen? Vagy sima lehúzóprojekt az egész, vagy elképesztő hülyék az ötletgazdák, mert ezt nyilvánvalóan nem egy agysebészet legyártatni .
süti beállítások módosítása