Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Innovátorokból verbuválódott szupercsapat érkezik Magyarországra, hogy megmentse a világot

2016. november 02. - Közös Ló Blog

ensz_fenntarthato_fejlodesi_celok_hu.jpg

De komolyan! Jövő héten veszi kezdetét az Innovation Boot Camp nevű rendezvény, ahol a Föld minden tájáról érkező technofil csodabogarak fognak globális problémákon agyalni, hogy nekünk ne kelljen. Legalábbis elméletben így fest a dolog.

Úgy tűnik, az idén 10 éves IT Services Hungary november 7-9. között innovatív szülinapot fog tartani, és amolyan szilícium-völgyi stílusban próbálja jobbá tenni a világot saját szervezésű rendezvényével, amely Innovation Boot Camp néven fut, és nem kisebbre vállalkozik, mint egy súlyos globális problémának a megoldására.

A nemrégiben kiadott sajtóanyaguk szerint a kreatív workshop ihletét az ENSZ tavaly meghirdetett 17 fenntartható fejlődést szolgáló célja adta, amelyek között szép számmal szerepelnek olyan problémák, amelyek megoldását könnyedén lehetne biztosítani a digitális technológia segítségével.

Az Innovation Boot Campen pedig pontosan az is a cél, hogy a meghívott vendégek és innovátorok előrukkoljanak egy olyan ötlettel, amely kihasználja a digitális technológia nyújtotta lehetőségeket, és még megoldást is jelent valamelyik globális problémára. Nem egyszerű a feladat, de szerencsére a szervezők nem mind a 17 problémakört szeretnék érinteni a rendelkezésre álló három nap során, csupán a fenntartható városok, a digitális egészségügy, a minőségi oktatás és az ipari innováció kérdésköre lesz terítéken. Persze feltételezhetően így sem lesz könnyű dolguk a megjelenteknek, de legalább nem 17 globális probléma terhe fogja nyomni a szívüket, amíg bőszen keresik a megoldásokat.

Ami a vendégeket illeti, tényleg meglehetősen sokszínű a mezőny, a mezei feltalálótól kezdve a kreatív technológuson át egészen a sebészrobotikával foglalkozó szakemberig terjed a skála, ráadásul nemcsak nemzetközi gondolkodók érkeznek, hanem hazai reménységek is.

A külföldi innovátorok között érdemes megemlíteni a szemtelenül fiatal Sakthy Selvakumarant, aki építőmérnökként lesz jelen, de itt lesz Dave Hakkens is, akinek többek között ezt a csodát köszönhetjük:

A hazai vendégek között szerepel Haidegger Tamás, aki orvostechnológiával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József is részt vesz a diskurzusban, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet.

Jó, jó, de mit lehet három nap alatt elérni?

 

Bármennyire is nemes a kezdeményezés, óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy 3 nap alatt mennyire lehet hatékonyan együttműködni, és ne adj’ isten globális problémákat megoldani.

Távol álljon tőlünk, hogy kipukkasszuk a lufit, mi legalábbis a szinkronban szaltókat hányó delfinek mosolyával vennénk tudomásul, ha a workshopon tényleg egy konkrét megoldási terv születne valamelyik globális problémára, mégis túlzottan optimistának tartjuk ezt a kimenetelt. Mi legalábbis már akkor sikeresnek értékelnénk egy ilyen kezdeményezést, ha képes lenne beindítani a folyamatokat, és ha sikerülne a figyelmet ráirányítani azokra a problémákra és fejleményekre, amelyek valóban komolyan befolyásolják az életünket. Mindenesetre drukkolunk, és figyelemmel fogjuk kísérni az eseményt.

Ti mit gondoltok, sikerül nagy eredményeket elérni ilyen rövid idő alatt?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr9811924943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maradokapénzemnél 2016.11.05. 18:23:54

Szia. Kicsit naívnak tűnik ez a kezdeményezés, van már annyi világszervezet,meg tanács, találkozó, évente 100 is akár, de mégse érnek el látványos eredményeket. Kb annyit érhet ez majd,mint amikor az Anonymus hekkercsoport megfenyegette az ISIS-t a Bataclani terrorcselekmény után, hogy levadásznak minden terroristát...
süti beállítások módosítása