Közös Ló Blog

Közös Ló Blog

Mideas: a magyar út a világhírnév felé?

A crowdfunding, azaz a közösségi finanszírozás Magyarországon is létezik, segítve a magyar üzleti ötleteket: a Mideas oldalán többek közt elemzőrendszer, autóbérlő szolgáltatás és mobil applikációk sora várja, hogy figyelmhez és pénzhez jusson.

2015. június 29. - Közös Ló Blog

Miközben mindenfelé olvashatunk az olyan külföldi ötletekről, amelyek közösségi gyűjtéssel valósulhattak meg és tettek szert világhírnévre, hajlamosak vagyunk megfeledkezni az itthoni, legalább ilyen színvonalas kezdeményezésekről. Ezt a problémát hivatott feloldani a Mideas honlapja, ahol nem csak a pályázás menetét, hanem a különféle projekteket is behatóan megismerhetjük.

A támogatott projektek listáját böngészve találunk netes játékokat, különféle applikációkat, de olyan elemzési rendszereket is, mint a People Analytics 360. Ez egy olyan platform terve, amely a humánmenedzsment hatékonyságát kívánja támogatni. Ebben a rendszerben az egyes emberekhez tartozó adatokat és a különféle vezetési technikákat, best practice-eket egyesítették egy platformon. Az egyes intézményi vezetők ezáltal képesek lesznek valós időben minden információt, előrejelzést és trendet átlátni a hatékonyabb rekrutáció, teljesítményértékelés és csapatépítés érdekében.

A Mideas tehát – ahogy a szervezők mondják – az a platform, ahol az innováció megvalósul, itt találnak egymásra a különféle ötletek és az azokba befektetni hajlandó támogatók. A szisztéma egyébkén borzasztó egyszerűen működik. Az alap regisztráció után a jelentkező hozzáférést kap a kommunikációs felülethez, ahol bemutatkozhat és felvázolhatja az ötletét. Ha a koncepció felkelti az üzemeltetők érdeklődését, akkor egy személyes találkozón mutathatja be részletesen a tervet, és ha meggyőzi a hallgatóságot, akkor jöhet a közös munka.

A Mideas csapata ennek keretében segít a projekt építésében, és ha minden jól megy, akkor létrejöhet a saját vállalkozás, és a jelentkezőből hamisítatlan startupper válik. Akik ebben segítenek, az a Pannon Startup alapítvány, a Mideas program felügyeletét végző szervezet. Ők felelősek az ötletek védelméért, vagyis a titoktartásért, és a projektmenedzsmentért.

Mivel annál jobb esély van az egyes ötletek megvalósításához szükséges pénzügyi háttér előteremtésére, minél többen ismerik és támogatják a kezdeményezést, nagyon fontos a reflektorfény a Mideas-féle oldalaknál. A nemzetközi példákból kiindulva nem is kell ehhez sok, hiszen az átlag adományozók csupán pár dollárral járulnak hozzá a projektekhez. Ezekből az apró adományokból pedig az egész magyar innovációt erősítő és világszinten híressé tevő fejlesztések valósulhatnak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslo.blog.hu/api/trackback/id/tr817582036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2015.06.29. 20:17:45

Hát én az Indiegogo-n próbálkoztam egy világmegváltó könyvvel, de ahogy nézem, szinte csak kütyük kapnak pénzt. (Nem mintha nem érteném az okát. De a könyv, az tényleg nagy lesz. Csekkoljátok alább, és ha egészvéletlen valaki tud szponzort, szóljon.)

egyvilag.hu
süti beállítások módosítása